Sion

Sion

> misdrijven > moord

Moord
RSS feed
Meldingen en oproepen van burgers en politie aangaande moorden in Nederland.
Vorige 10 Volgende 10
PlaatsingSlachtofferMisdrijfProvinciePlaatsPostcodeWanneerOfficieel onderzoekDaderAangifte bij politieBeloningGemeld door
26 Oct 2002
39 jarige vrouw uit Ter Aar [Edit]MoordZuid-HollandNieuwveen
25 Oct 2002
GaandeOnduidelijk
Plek: Parkeerplaats in Nieuwveen Beschrijving verdachte: Haar 43 jarige man

De politie heeft op 25 Oktober het lijk van een 39 jarige vrouw uit Ter Aar gevonden op een parkeerplaats in Nieuwveen. De politie verdenkt haar 43 jarige man die in de buurt agressief gedrag vertoonde en dingen vertelde die de politie in verband bracht met de moord op de vrouw.

26 Oct 2002
Onbekende man [Edit]MoordZuid-HollandZoetermeer
25 Oct 2002
GaandeOnduidelijk
Plek: Woning in Zoetermeer Beschrijving verdachte: Onbekend

Een nog onbekende man is vrijdag 25 Oktober in een woning in Zoetermeer doodgeschoten, terwijl een andere man zwaargewond werd. De politie tast nog in het duister omtrent de motieven van deze schietpartij.

26 Oct 2002
13 slachtoffers uit Virginia, Washington DC en Maryland [Edit]MoordBuiten Nederland
Oct 2002
GaandeDuidelijk
Plek: Drie Amerikaanse staten Virginia en Maryland Beschrijving verdachte: John Allen Muhammad en John Lee Malvo

De twee mannen (44 en 17 jaar) trokken met een wit busje diverse Amerikaanse staten door om daar met ťťn scholt een persoon te vermoorden. 13 mensen werden het slachtoffer van deze twee, waarvan 10 dodelijk werden getroffen en ter plekke overleden, drie mensen overleefden deze aanval. De motieven van de twee zijn onbekend. Zij werden na een uitgebreide speurtocht door de politie aangehouden. Tegen de twee zal de doodstraf worden geeist.

26 Sep 2002
Sri Lankese man en vrouw [Edit]MoordFrieslandJoure
25 Sep 2002
GaandeOnduidelijk
Plek: In hun woning Beschrijving verdachte: Onbekend

Een 32 jarige man en een 23 jarige Sri Lankese vrouw zijn dood in hun woning aangetroffen. De politie houdt rekening met een misdrijf. Hoe de twee om het leven zijn gekomen wil de politie niet kwijt. Volgens de buurtbewoners is er sprake van een crime passionel. De Srilankaan zou gisterochtend eerst de vrouw op de bovenverdieping hebben omgebracht en daarna zichzelf hebben verhangen op de benedenverdieping.

25 Sep 2002
Varscha Mohalsing [Edit]MoordGroningenWildervank
23 Sep 2002
GaandeOnduidelijk
Plek: In de badkamer van haar woning

De 14-jarige Varscha Mohalsing is maandagmiddag dood gevonden in haar ouderlijk huis aan de Purperreiger in het Groningse Wildervank. Het Surinaamse slachtoffertje werd door haar zusje levenloos in de badkamer gevonden. Het meisje zou zijn verdronken in bad. Op het meisje zijn sporen van geweld gevonden. Om wat voor soort geweld het gaat, wil de politie niet zeggen.

17 Sep 2002
Olivier [Edit]MoordBuiten NederlandWetteren nabij Gent
15 Sep 2002
Duidelijk
Plek: In het bos Motief: Financiele problemen

Het drama voltrok zich nabij Wetteren, een dorp in de omgeving van Gent. Na een fikse ruzie namen de vader (22) en zijn vriendin (22) de peuter mee naar het bos. Daar poogde de vader zijn zoontje te wurgen. Toen dat niet lukte stak hij het kind met een mes in de buik. Vervolgens begroeven de ouders hun zoontje. Het wurgen en doodsteken van de kleine Olivier was volgens de ouders de 'enige oplossing' om een einde te maken aan hun financieel uitzichtloze situatie.

25 Sep 2002
Onbekende persoon [Edit]MoordFrieslandBurgum
13 Sep 2002
GaandeOnduidelijk
Plek: een zijtak van het Prinses Margrietkanaal Beschrijving verdachte: Onbekend

Een lijk verpakt in plastic en verzwaard met stenen is gisterochtend gevonden in een zijtak van het Prinses Margrietkanaal nabij de Friese plaats Burgum. De gruwelijke vondst werd gedaan door de eigenaar van een jachthaven aan de Burgumerdaam.

18 Sep 2002
Barbara de Jong [Edit]MoordLimburgWeert
12 Sep 2002
GaandeOnduidelijk
Plek: Zuid-Willemsvaart in Weert ter hoogte van sluis 16 Beschrijving verdachte: Onbekend

De 28-jarige Barbara de Jong uit Weert, die sinds afgelopen donderdagavond werd vermist, blijkt vermoord. Haar levenloze lichaam werd maandag door een schipper ontdekt in de Zuid-Willemsvaart in Weert ter hoogte van sluis 16.

9 Jan 2003
Hurum Kursuncu [Edit]MoordUtrechtUtrecht
9 Sep 2002
GaandeOnduidelijk
Plek: Thomas a Kempisplantsoen Beschrijving verdachte: Negroide uiterlijk, donkere huidskleur, 20-30 jaar, 1,75/1,80 lang, normaal postuur

Hurum werd, samen met drie andere bij het verlaten van de cafe Blue Dream beschoten door een onbekende man.

16 Sep 2002
Seyhmus Elmas [Edit]MoordGelderlandArnhem
7 May 2002
Sterk vermoeden
Plek: In zijn woning aan de Rozemarijnstraat 17 Beschrijving verdachte: Onbekend Uitgeloofd door: Politie

Het slachtoffer werd dood aangetroffen in zijn woning. Onderzoek wees uit, dat hij een aantal dagen een nog onbekende man te logeren had. Hij werd meermalen gezien met deze man die van Turkse afkomst lijkt te zijn.

PlaatsingSlachtofferMisdrijfProvinciePlaatsPostcodeWanneerOfficieel onderzoekDaderAangifte bij politieBeloningGemeld door
Vorige 10 Volgende 10